Пожежа у дитячому притулку Гватемали: понад 20 загиблих

Пожежа у дитячому притулку Гватемали: понад 20 загиблих

Укрінформ
У Гватемалі внаслідок масштабної пожежі у притулку для дітей загинуло щонайменше 22 особи, десятки отримали поранення. У країні оголошено триденну жалобу.

Про це повідомляє Fox News

«Принаймні 22 людини були знайдені мертвими в середу на місці пожежі, що спалахнула в неспокійному притулку в Гватемалі», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до заяви місцевої влади, у середу вранці хтось підпалив матраци у секції притулку для дівчаток сільського містечка. Полум'я швидко поширилося на два гуртожитки, через що десятки людей отримали поранення, більшість — опіки другого та третього ступенів. 

Як повідомляється, у переповненому державному притулку — Вірхен-де-Асунсьйон — мешкали діти віком до 18 років, яких поселяли там в основному після випадків насильства в сім'ї. Він розташований на околиці Гватемали в Сан-Хосе Пінулі. Притулок був розрахований на 500 осіб, проте у ньому на момент пожежі утримувалось 800 дітей.

Пожежа сталася після 15-годинного бунту у притулку. Сотні осіб протестували проти житлових умов та сексуального насилля з боку персоналу і вимагали переселити їх в інше місце. Багато дітей, зокрема молодшого віку, втікли через знущання над ними старшими підлітками.

Агентство AFP пише, що Гватемала оголосила триденний траур за загиблими. Їх вік становив від 14 до 17 років. 

За інформацією посадових осіб, 38 осіб отримали поранення, 16 з них знаходяться в критичному стані.

Президент країни Джиммі Моралес заявив, що наказав звільнити директора притулку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-