Прощавай, смартфоне: данським депутатам забороняють брати гаджети до РФ

Прощавай, смартфоне: данським депутатам забороняють брати гаджети до РФ

Укрінформ
Членів зовнішньополітичного комітету парламенту Данії попросили не брати свої смартфони, планшети та комп’ютери під час поїздки до Росії з міркувань безпеки.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на кількох данських депутатів.

"Прощавай, смартфоне. Я зараз на шляху до Росії разом із зовнішньополітичним комітетом, у цю поїздку з міркувань безпеки нам не рекомендували брати з собою гаджети", - написав у своєму Facebook колишній глава МЗС Данії Мартін Лідегард.

Під час перебування на посаді міністра закордонних справ він заявляв, що Європейський Союз має підготуватися до нової гібридної війни з Росії.

Депутат з головної опозиційної партії Данії Нік Геккерап заявив, що під час поїздки йому доведеться тиждень бути без інтернету, пошти і соцмереж.

"Я їду разом із зовнішньополітичним комітетом, і з міркувань безпеки мене попросили лишити дома iPhone, iPad і подібні речі", - написав він у Facebook.

Відповідно до лютневої доповіді департаменту з кібербезпеки Міноборони Данії, данські міністерства у 2015 і 2016 роках декілька разів зазнавали кібератак з-за кордону. У документі не вказуються, з якої конкретно країни здійснювалися атаки, однак зазначається, що Росія і Китай мають широкі можливості для кібершпигунства.

Як зазначається в документі, загроза кібератак проти урядових установ Данії "дуже висока".

Агентство також повідомило, що у данському уряді наразі не прокоментували рекомендації депутатам, дані на час поїздки до Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-