У конгресі представили медичну реформу на заміну Obamacare

У конгресі представили медичну реформу на заміну Obamacare

Укрінформ
Фракція республіканців у Конгресі США представила проект реформи охорони здоров'я, яка змінить запроваджену попереднім президентом Бараком Обамою страхову систему (Obamacare).

Про це повідомляє ВВС Україна.

Як відомо, сьогодні більшість власників страховки у США отримують дотації від держави. Щоб скарбниця могла собі це дозволити, указ про доступну охорону здоров'я і захист пацієнтів (саме його в народі називають Obamacare) зобов'язує всіх американців завести собі медичне страхування - інакше вони платять штраф, який зараз становить в середньому 995 доларів на рік.

В рамках реформи Республіканська партія пропонує скасувати ці штрафи, а також субсидії для громадян літнього віку, які вже користуються податковими пільгами.

"Сьогодні зроблений важливий крок до того, щоб повернути американцям можливість вибору в рамках системи охорони здоров'я", - йдеться у заяві Білого дому.

Представники Демократичної партії вже відреагували на ініціативу, зазначивши, що після її запровадження ціна медичного обслуговування може різко зрости.

Крім того, кажуть вони, що новий закон про медстраховку зменшить загальну кількість застрахованих американців, а втратять страховки насамперед бідні.

Варто зауважити, що Obamacare дозволила отримати страховку 20 мільйонам громадян США, у яких раніше її не було.

Зараз більшість місць в обох палатах парламенту США займають республіканці, тому вони можуть повністю скасувати старий закон, попри незгоду демократів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-