Новий міграційний указ Трампа: що змінилося

Новий міграційний указ Трампа: що змінилося

Укрінформ
Новий "міграційний" указ президента США Дональда Трампа передбачає посилення процедур перевірки для видачі віз іноземним громадянам з усіх країн та надає право адміністрації вимагати додаткову інформацію від урядів з метою запобігання загрозам національній безпеці.

Про це йдеться в тексті указу, який Укрінформ має у своєму розпорядженні.

"Політика Сполучених Штатів полягає в тому, щоб захистити своїх громадян від терористичних атак, в тому числі, скоєних іноземними громадянами. Протоколи перевірки та огляду, а також процедури, пов'язані з процесом видачі віз та програмою прийому біженців Сполученими Штатами (USRAP) відіграють вирішальну роль у виявленні іноземних громадян, які можуть вчинити, надати допомогу або підтримати здійснення терактів, а також перешкоджають таким особам в'їхати до Сполучених Штатів. Через це Сполучені Штати запроваджують політику посилення перевірки та вдосконалення протоколів і процедур, пов'язаних з процесом видачі віз та USRAP", - зауважується в тексті указу.

Згідно з документом, глави Міністерства внутрішньої безпеки, Державного департаменту США та Національної розвідки мають вирішити, "чи необхідна – і якщо так, то яка – додаткова інформація від кожної іноземної держави для розгляду заявок" щодо в'їзду громадян цих країн у США. Це необхідно для зменшення загроз національній безпеці Сполучених Штатів, уточнюється в тексті.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Дональд Трамп підписав "міграційний" указ – замість призупиненого судом попереднього документа – який передбачає заборону видачі віз впродовж 90 днів громадянам шести країн з переважно мусульманським населенням. На відміну від попереднього розпорядження, громадяни Іраку не потрапили до нового списку обмежень, враховуючи провідну роль цієї країни в боротьбі з ІДІЛ. Крім того, діючі візи, видані раніше громадянам шести країн, залишаються чинними.

Новий "міграційний" указ Трампа також призупиняє програму прийому біженців Сполученими Штатами на термін протягом наступних 120 днів.

Фото: Xinhua/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-