У Туска найбільше шансів очолити Європейську раду

У Туска найбільше шансів очолити Європейську раду

Укрінформ
Польський політик Дональд Туск, найімовірніше, цього тижня буде переобраний на другий термін на посаду президента Європейської ради.

Це рішення глави держав та урядів країн-членів ЄС планують ухвалити на засіданні Європейської ради 9-10 березня у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Дональд Туск є єдиним кандидатом на пост президента Європейської ради. Він має одноголосну підтримку від політичної родини Європейської народної партії", - заявив лідер ЄНП Мальфред Вебер.

Водночас, як відомо, кандидатуру Туска категорично не підтримує чинний уряд Польщі, хоча це не є формальною перепоною для переобрання чинного очільника Європейської ради.

Минулого тижня офіційна Варшава висунула кандидатом на посаду голови Європейської ради депутата Європарламенту, віце-президента політичної групи ЄНП Яцека Саріуша-Вольського, колишнього партійного соратника Туска. Однак ця ініціатива не була сприйнята керівництвом ЄНП у Брюсселі.

За свідченнями дипломатичних джерел, саме Туск залишається єдиним кандидатом, який має найбільше шансів бути переобраним на другий термін (два з половиною роки) на посаду президента Європейської ради.

Нинішній термін перебування Туска на посаді спливає 31 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-