Російський генерал підірвався на міні під Пальмірою - ЗМІ

Російський генерал підірвався на міні під Пальмірою - ЗМІ

Укрінформ
У боях за стародавнє сирійське місто Пальміра дістав важкі поранення начальник управління бойової підготовки штабу Західного військового округу РФ Петро Мілюхін.

Про це в п'ятницю повідомляє «Фонтанка».

За даними видання, генерал-майор Мілюхін постраждав близько тижня тому. «Підірвавшись на міні, він втратив обидві ноги і око. На місці він отримав першу допомогу, але після погіршення стану його перевезли до Москви. Як стало відомо, це перший російський генерал, який дістав поранення у Сирії», - йдеться в повідомленні.

У військовому госпіталі підтвердили, що генерал знаходиться у них, але без подробиць.

«Він у нас. Сказати більше ми не маємо права", - повідомили "Фонтанке" 3 березня в 56-му відділенні госпіталю ім.Бурденка.

Звання генерал-майора Мілюхіну присвоєно указом президента РФ від 11 грудня 2015 року. За даними відкритих джерел, він перебуває в підпорядкуванні у генерал-полковника Андрія Картаполова, який командує угрупуванням російських військ у Сирії. Мілюхін відповідав за розробку бойових операцій і контролював їх виконання. Сам Картаполов на початку лютого був помічений на лінії фронту біля Пальміри.

Війська ІДІЛ захопили Пальміру в травні 2015 року. У березні 2016 місто звільнили від бойовиків, але в грудні тим вдалося повернути контроль. Новий наступ під Пальмірою почався в середині січня і після перерви поновився 6 лютого. 2 березня російський міністр оборони Сергій Шойгу доповів президенту РФ Володимиру Путіну про взяття Пальміри. Нині інженери проводять розвідку і розмінування звільнених районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-