Євросоюз має пояснити громадянам міграційну різницю між Україною та Сирією - МЗС

Євросоюз має пояснити громадянам міграційну різницю між Україною та Сирією - МЗС

Укрінформ
Уряди європейських країн мають пояснити своїм громадянам різницю між Україною та Сирією з точки зору міграційних ризиків, щоб наша держава не ставала заручником проблем всередині ЄС.

Про це на конференції «Підсумки імплементації Угоди про Асоціацію між Україною і ЄС за 2016 рік та подальші плани» заявив директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України Всеволод Ченцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У питанні візового діалогу, напевно, це завдання європейських інституцій і країн-членів, чітко розповідати своїм громадянам, у чому полягає, наприклад, відмінність між Україною і Сирією з точки зору міграційних ризиків, що реально відбувається в Україні, який прогрес був досягнутий», - сказав Ченцов.

Він додав, що наше суспільство не повинно бути заручником тих проблем, які сьогодні існують в ЄС, попри всю їх об'єктивність.

За словами Ченцова, за такими процесами не можна просто спостерігати, якщо є можливість щось змінювати, то це треба робити.

У цьому контексті він нагадав, що ухвалене нещодавно рішення про механізм призупинення безвізового режиму для третіх країн є свідченням того, що «ми можемо щось змінювати, якщо разом беремося до роботи».

«Що стосується безвізового режиму, я не хочу спекулювати про строки. Але ми виходимо з того, що цей процес уже стоїть на правильних рейках і скоро відбудеться те, чого всі довго чекали», - спрогнозував директор департаменту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-