Американський лідер заявив про рішучу підтримку НАТО

Американський лідер заявив про рішучу підтримку НАТО

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп підтвердив рішучу підтримку союзників по НАТО та вшанував спільні зусилля Альянсу в перемозі над фашизмом і комунізмом, натомість підкреслив необхідність справедливого розподілу фінансового тягаря всередині організації.

На це він звернув увагу під час виступу у вівторок перед обома палатами американського Конгресу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми рішуче підтримуємо НАТО, альянс зміцнений узами двох світових воєн, що повалили фашизм, а також холодної війни, що перемогла комунізм", - заявив глава Білого дому.

Водночас, зауважив він, партнери США "повинні виконувати свої фінансові зобов'язання". Й тепер, після потужних і відвертих дискусій, "вони починають робити саме це", наголосив Трамп.

"Ми очікуємо, що наші партнери – чи то в НАТО, чи на Близькому Сході або в Тихому океані – братимуть на себе безпосередню і визначну роль у стратегічних і військових операціях, й сплачуватимуть свою справедливу частку", - заявив президент США.

Трамп заявив, що його робота полягає не в тому, щоб представляти світ, а в тому, щоб представляти Сполучені Штати Америки.

"Натомість ми знаємо, що для Америки краще, коли є менше конфліктів", - наголосив президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-