Новий генпрокурор США назвав міста, де стрімко зростає кількість злочинів

Новий генпрокурор США назвав міста, де стрімко зростає кількість злочинів

Укрінформ
Генеральний прокурор США Джефф Сешнс заявив у вівторок, що насильницька злочинність перебуває на підйомі в США та висловив намір сформувати цільову групу для відновлення законності й порядку, перш ніж проблема вийде з-під контролю.

Про це пише у вівторок центральне американське видання The Hill.

"Рівень злочинності в США зріс на 3% у період між 2014 і 2015 роками, а за кількістю вбивств – до 11% у цей період. Згвалтування та напади за обтяжуючих обставин зросли на 4%", - зазначив з цього приводу генпрокурор.

Він заявив, що ці тенденції мали місце й у першій половині 2016 року. При цьому особливе занепокоєння він висловив відносно міст Чикаго, Балтімор, Мілуокі та Мемфіс, де, за його словами, кількість злочинів стрімко зростає.

Водночас генпрокурор визнав, що на нинішньому етапі загальний рівень злочинності по країні все ще перебуває на межі історичних мінімумів. Однак, наголосив він, з'являються чіткі попереджувальні знаки "як перші пориви вітру перед літнім штормом" про те, що країна переживає переломний момент.

"Моє занепокоєння викликає те, що це не сплеск чи аномалія, а початок небезпечної нової тенденції, яка може нівелювати насилу завойовані досягнення останніх чотирьох десятиліть", - підкреслив генпрокурор.

Сешнс заявив, що з метою боротьби з насильницькою злочинністю, він сформує Цільову групу зі зниження рівня злочинності та громадської безпеки, яка займатиметься питаннями від нелегальної імміграції до контролю над наркотиками та роботи з місцевими відділеннями поліції.

Сешнс, призначений на посаду генпрокурора новим президентом США, має широку підтримку з боку поліцейської спільноти та розглядається як прихильник закону й порядку, зауважує видання.

Фото: © Getty

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-