Албанія хоче направити до Іраку війська

Албанія хоче направити до Іраку війська

Укрінформ
Албанія відправить до Іраку військових для допомоги Міжнародній коаліції на чолі з США у боротьбі проти бойовиків "Ісламської держави".

Про таку ініціативу заявила міністр оборони Албанії Мімі Кодхелі, інформує Balkan Insight.

"Ми дуже скоро збираємося представити парламенту законопроект, який дозволить присутність військових у глобальній коаліції проти ІДІЛ", - наголосила міністр.

Як очікується, законопроект буде направлений до парламенту в найближчі два тижні з докладною інформацією про точну кількість військових, які планується розмістити на іракських базах, планом їх допомоги у боротьбі з "ІДІЛ" та детальною місією, яку албанські війська проведуть на іракській землі.

"Це не місія НАТО й вона потребує спеціального закону. Йдеться про добровільну місію, в рамках якої Албанія вже надає різноманітну допомогу, однак без військової присутності", - пояснила Кодхелі.

Як зазначається, Албанія була однією з перших країн, що приєдналася до глобальної коаліції проти "ІДІЛ", сформованої у вересні 2014 року під проводом США. Албанські військові вже проводили місію в Іраку дев'ять років тому.

Фото: Iraqi Army Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-