Обшук у Свєтової пов'язаний зі

Обшук у Свєтової пов'язаний зі "справою Ходорковського" 2003 року - адвокат

Укрінформ
Обшук у будинку журналістки, правозахисниці Зої Свєтової проходить в рамках справи за обвинуваченням Михайла Ходорковського та інших, порушеної 20 червня 2003 року "за фактом розкрадання коштів у держави і ВАТ "Апатити".

Про це повідомила у Фейсбуці адвокат Ганна Ставицька.

"Обшук у рамках справи за обвинуваченням Ходорковського та інших, порушеної 20 червня 2003 року за фактом розкрадання коштів у держави і ВАТ "Апатити". В квартирі Зої приблизно десять осіб та слідчий Слідчого комітету РФ. На думку слідства, з цих викрадених коштів відбувається фінансування різних організацій, фізичних осіб, у тому числі й Зої Свєтової. І з метою віднайдення різних доказів і проводиться обшук", - написала Ставицька.

За її словами, "зараз перекачують інформацію з різних комп'ютерів і переглядають  документи".

Син Свєтової журналіст Тимофій Дзядко повідомив, що "обшук почався об 11 ранку і проходить у справі ЮКОСа і "Відкритої Росії".

Зоя Свєтова - російський журналіст, публіцист, правозахисник. Є оглядачем The New Times, співпрацює з "Відкритою Росією". У вересні 2014 року підписала заяву з вимогою "припинити агресивну авантюру: вивести з території України російські війська і припинити пропагандистську, матеріальну та військову підтримку сепаратистам на Південному Сході України".

У неділю, 1 жовтня, Зоя Свєтова, тоді ще член Громадської спостережної комісії по Москві, першою повідомила, що в СІЗО "Лефортово" за підозрою в шпигунстві утримується  журналіст "Укрінформу" Роман Сущенко.

Фото: OpenSpace.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-