Японія пропонує Росії план розвитку спірних островів – ЗМІ

Японія пропонує Росії план розвитку спірних островів – ЗМІ

Укрінформ
Японія готова запропонувати Росії конкретний план спільного економічного розвитку островів, на які претендують обидві країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на видання Nikkei Asia Review.

За даними видання, японський уряд запропонує розвивати розташовані на північний схід від Хоккайдо острови як туристичний напрямок, з метою залучення японських відвідувачів. За цим планом, приватні японські і російські компанії спільно пропонуватимуть туристичні круїзи на контрольованих Росією островах, які Москва називає Південними Курилами, а Токіо – окупованими Північними територіями.

Медичні установи і університети Хоккайдо віддалено надаватимуть медичні послуги на островах, можливо, за допомогою інтернету. Японія також запропонує спільну роботу переробних потужностей у риболовному промислі, йдеться в повідомленні.

Населення чотирьох більших островів південнокурильської гряди (це Кунашир, Ітуруп, Шикотан і Хабомаї) становить близько 20 тисяч людей. В уряді Японії вважають, що питання належності спірних територій можна буде відкласти на деякий час, поки вирішуватимуться економічні проблеми.

Суперечка за острови триває понад сім десятиліть, СРСР захопив контроль над ними після завершення Другої світової війни. Через цю проблему між Токіо та Москвою досі не укладений мирний договір. Нещодавно Росія вирішила назвати досі безіменні дрібніші острови архіпелагу, що викликало протест в Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-