У Нідерландах партія тимчасово згорнула діяльність через

У Нідерландах партія тимчасово згорнула діяльність через "охоронний скандал"

Укрінформ
Лідер ультраправої партії PVV у Нідерландах Герт Вілдерс скасував участь у всіх публічних заходах в рамках передвиборчої кампанії після затримання одного із охоронців, який опікувався безпекою перших осіб держави, зокрема й самого Вілдерса. 

Охоронця затримали за звинуваченням у передачі конфіденційної інформації кримінальній банді, написав Вілдерс у своєму Твіттері.

"Новина дуже тривожна. До з'ясування всіх фактів щодо корупційного розслідування PVV призупинить всю публічну діяльність", - написав Вілдерс.

Водночас, як повідомляє видання NLTimes, глава національної поліції країни Ерік Акербум запевнив, що ніхто з перших осіб, які знаходились під охороною, не були під загрозою.

Раніше нідерландські правоохоронці повідомили про затримання та відсторонення одного з охоронців, котрий займався питаннями безпеки перших осіб держави, у тому числі королівської родини та політиків, серед них і Герта Вілдерса. Його обвинувачують у передачі конфіденційної інформації нідерландсько-мароканській кримінальній банді. За повідомленнями медіа, затриманий поліцейський займався оцінкою ситуації в тих місцях, які мали відвідати політики. Пізніше стало відомо, що підозрюваного на час розслідування не будуть утримувати під вартою.

Як повідомлялося, наразі у Нідерландах триває передвиборча кампанія до Нижньої палати парламенту. Вибори мають відбутися 15 березня. Згідно з виборчими опитуваннями, крайня права партія PVV може зайняти найбільше або бути серед найбільших політичних сил у Нижній палаті парламенту Нідерландів після майбутніх виборів. Протягом останніх двох років дослідники фіксували надзвичайно високу популярність цієї політичної сили. Нещодавно дослідження зафіксували певний спад популярності цієї політичної сили та повідомили, що вона вирівнюється у рейтингах з найближчим конкурентом - партією прем'єр-міністра Марка Рютте VVD

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-