У Польщі спробують відправити у відставку маршалка Сейму

У Польщі спробують відправити у відставку маршалка Сейму

Укрінформ
Сейм Польщі розгляне питання про відставку маршалка Марека Кухцінського.

Ініціатива опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО) буде першим питанням порядку денного роботи нижньої палати польського парламенту у середу, інформує власний кореспондент Укрінформу.

Для того, щоб відправити у відставку маршалка Сейму потрібно більше половини голосів від загальної кількості депутатів. Враховуючи, що партійні соратники Кухцінського з правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) голосуватимуть проти, він навряд чи буде відправлений у відставку.

“Ми однозначно не підтримаємо ініціативу щодо відставки маршалка Кухцінського”,- заявила речниця PiS Беата Мазурек.

Опозиційна РО ініціювала відставку маршалка Кухцінського 12 січня, звинувачуючи його у тому, що через його дії у Польщі у грудні вибухнула парламентська криза. 

Як передавало агентство, парламентська криза в Польщі розпочалася 16 грудня минулого року, коли маршалок Сейму Кухцінський виключив з роботи Сейму депутата РО Міхала Щербу, який виступав з трибуни проти планів канцелярії Сейму обмежити доступ для журналістів до зали засідань парламенту. За свого колегу заступилися інші опозиційні депутати, які заблокували трибуну, а згодом і президію Сейму.

Відтак маршалок Сейму розпорядився продовжити засідання у колонній залі, де силами депутатів PiS та кількох депутатів інших сил руками проголосовано за закон про бюджет на поточний рік. Опозиція вважає ці голосування незаконними, оскільки у сесійній залі, за їхніми словами, не було кворуму. Опозиційні партії РО та “Сучасна” блокували парламентську трибуну та президіум Сейму до 12 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-