Прем'єр Молдови закликав Додона ставити інтереси людей вище за партійні

Прем'єр Молдови закликав Додона ставити інтереси людей вище за партійні

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп переконаний, що політики, які знаходяться при владі, не повинні представляти інтереси держави крізь призму власних політичних партій.

Таку думку прем'єр висловив на брифінгу в Кишиневі за підсумками зустрічі з президентом Ігорем Додоном і головою парламенту Андріаном Канду, передає власний кореспондент агентства в Молдові.

«Наші закордонні партнери все частіше висловлюють стурбованість інертністю діалогу між урядом і парламентом з одного боку, і президентською адміністрацією - з іншого. Ми зобов'язані знаходити рішення, щоб існуючі між нами розбіжності не перешкоджали подальшому розвитку Молдови. Мені добре відомо ставлення президента до правлячої коаліції. Але сьогодні ми представляємо державні інститути. Переконаний, ці інтереси ми зобов'язані представляти не крізь призму власних політичних партій, а діяти в інтересах громадян», - підкреслив прем'єр.

Глава молдавського уряду зазначив також, що він завжди був прихильником діалогу, а не конфронтації, закликавши президента до пошуку спільних рішень для об'єднання суспільства.

Зазначимо, що у вівторок, 21 лютого, в Кишиневі відбулася перша після президентських виборів 2016 року зустріч президента, спікера та прем'єр-міністра.

Правляча у Молдові коаліція виступає за продовження курсу на зближення з Євросоюзом, тоді як президент Ігор Додон наполягає на відновленні стратегічного партнерства з Росією і поглибленні співпраці у рамках Євразійського союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-