В Ризі почалися заходи на вшанування Революції Гідності

В Ризі почалися заходи на вшанування Революції Гідності

Фото, відео
Укрінформ
В столиці Латвії пройшли заходи на честь Революції гідності, включаючи молебень по Героям Небесної Сотні, відзначення українських і латиських активістів, а також пікетування Російського посольства під гаслом «Крим – це Україна!».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вечір почався з півгодинного пікетування Російського посольства українськими та латиськими активістами. Адже саме з 20 лютого Російське керівництво почало впровадження підступного плану окупації Криму. Пікетники закликали до повернення захопленої території Україні та призупинення утискання кримських татар російськими окупантами.

Після чого були запалені лампадки у пам’ятника Шевченку. Тут було виконано гімни України та Латвії. Потім у дворі Посольства України в Ризі біля стенду із зображенням Небесної Сотні отець Роман (УГКЦ) відправив молебень у пам'ять Героїв Небесної Сотні. Також відбулося покладання лампадок та квітів під реквієм «Пливе кача…».

Під час урочистого прийому в Посольстві Посол України в Латвії Євген Перебийніс вручив пам’ятні відзнаки та грамоти українським та латиським активістам, особливо відзначивши голову Конгресу українців Латвії Миколу Павлюка.

Одночасно на цьому вечері ризькі активісти попрощалися з Євгеном Перебійносом, в якого завершився термін відрядження до Латвії та вручили йому пам’ятний подарунок. Невдовзі він поїде вручати вірчі грамоти на новому місці роботи – в Празі.

Заходи присвячені перемозі Революції Гідності та вшануванню її героїв триватимуть в Ризі весь тиждень, до неділі. Зокрема кожного вечора о 18.00 активісти запалюватимуть лампадки біля пам’ятника Т.Г.Шевченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-