Переговори щодо Сирії в Астані не принесли результатів

Переговори щодо Сирії в Астані не принесли результатів

Укрінформ
Учасники переговорів щодо врегулювання ситуації у Сирії не досягли прогресу під час зустрічі у столиці Казахстану Астані 16 лютого.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на посередників переговорів - представників Росії, Туреччини та Ірану.

"Представники сирійського уряду і повстанці вкотре відмовилися від зустрічі віч-на-віч, спільної заяви за участю всіх сторін після завершення 40-хвилинної зустрічі теж оприлюднено не було.  Замість цього Іран, Туреччина, Росія і урядовці Сирії домовилися створити спільну групу моніторингу з метою забезпечити дотримання крихкого шеститижневого перемир'я", - йдеться у повідомленні.

Посередники переговорів наголосили, що вони все ж продовжуватимуть зусилля зі зміцнення хиткої угоди щодо припинення вогню.

Представник повстанців Мохаммад Аллуш сказав, що зустріч «не досягла нічого практичного», але додав, що озброєна опозиція отримала кілька обіцянок з боку Москви. Зокрема, Росія пообіцяла припинити обстріл районів опозиції і допомогти «зрушити процес звільнення політичних в’язнів», сказав Аллуш.

Російські та іранські парламентери повідомили, що переговори відновляться «менш ніж за місяць».

Нагадаємо, переговори 16 лютого були другою спробою подолати глибокий конфлікт між протиборчими сторонами перед запланованим новим раундом переговорів Організації Об'єднаних Націй щодо Сирії в Женеві 23 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-