У Гонконзі ув’язнили правоохоронців за побиття протестувальника

У Гонконзі ув’язнили правоохоронців за побиття протестувальника

Відео
Укрінформ
Семеро поліцейських отримали по два роки тюремного ув'язнення за застосування невиправданого насильства до одного з учасників масових акцій протесту у 2014-му.

Про це повідомляє Reuters.

«Суд Гонконгу на два роки посадив за грати сімох поліцейських за побиття активіста в наручниках протягом демократичних протестів у 2014 році», - зазначає Reuters.

Агентство нагадує, що правоохоронці потрапили на відео під час того, як відтягували у темний закуток закованого у наручники Кена Тсанга та били його.

Внаслідок цього інциденту Тсанг отримав пошкодження обличчя, шиї та плечей. «Суддя відзначив, що правоохоронці зашкодили репутації поліції Гонконгу та не мали жодних виправдань своїм діям», - йдеться у матеріалі.

Двоє із ув’язнених правоохоронців не брали безпосередньої участі у побитті, однак за своїми службовими обов’язками мали упередити такі дії, натомість навпаки заохочували їх.

Нагадаємо: наприкінці 2014 року активісти Гонконгу майже три місяці провадили масові вуличні протестні акції з вимогами до Пекіна припинити втручання у справи автономного регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-