Суд призначив нову експертизу у справі про вбивство Нємцова

Суд призначив нову експертизу у справі про вбивство Нємцова

Укрінформ
Суд у Москві призначив нову експертизу відеозапису, що нібито є доказом алібі Заура Дадаєва, який звинувачується у вбивстві Бориса Нємцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Московський окружний військовий суд призначив повторну експертизу відеозапису, яка, на думку захисту, може служити доказам алібі Заура Дадаєва, головного звинуваченого у справі про вбивство Бориса Нємцова", - говориться у повідомленні.

За версією слідства, Дадаєв був безпосереднім виконавцем злочину.

Як стверджують адвокати, на записі, зробленому відеокамерою, встановленою на під'їзді будинку у Москві, де жив Дадаєв, зафіксовано, що він не виходив з будинку у період часу, коли було вбито Нємцова.

Цей відеозапис вже обговорювався на попередніх засіданнях суду. У січні суддя ухвалив, що він не є допустимим доказом, оскільки неможливо встановити його достовірність. Проте на засіданні суду 15 лютого адвокат Дадаєва надав суду нову експертизу, підготовлену фахівцем "Федерального комітету з боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади". Сторона звинувачення й захист потерпілих знову визнала експертизу такою, що не заслуговує на довіру.

У четвер захисник Дадаєва подав клопотання про технічну експертизу запису, яке суддя задовольнив. Нове дослідження проводитиме Інститут криміналістики Центру спеціальних експертиз ФСБ.

Як відомо, Бориса Нємцова було вбито вечором 27 лютого 2015 року неподалік від Кремля. Всього на лаві підсудних у цій справі знаходяться п'ятеро осіб. Замовником злочину слідство вважає колишнього офіцера МВС Чечні Руслана Мухутдинова. Соратники Нємцова наполягають на необхідності допитати главу республіки Рамзана Кадирова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-