Зовнішньополітичні підходи ФРН і Китаю мають багато спільного – Габріель

Зовнішньополітичні підходи ФРН і Китаю мають багато спільного – Габріель

Укрінформ
Німеччина і Китай мають тісні зв'язки і близькі підходи з багатьох зовнішньополітичних питань.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель після бесіди в Бонні на полях зустрічі міністрів закордонних справ «Великої двадцятки» з китайським колегою Ван І, повідомляє кореспондент Укрінформу в ФРН.

"Ми поділяємо багато зовнішньополітичних інтересів: у тому, що стосується запобігання конфліктів, миротворчих місій або зміни клімату (де Китай зробив багато в останні роки), і ми хочемо більш тісно співпрацювати в майбутньому", - підкреслив німецький міністр.

Габріель зазначив, що сторони домовилися розвивати відносини всебічного стратегічного партнерства, особливо у нинішні неспокійні часи.

Глави МЗС ФРН і КНР обговорили питання економічних зв'язків, і Ван І запевнив, що Китай хоче продовжувати йти шляхом відкриття ринку і проведення реформ. Габріель звернувся до колеги з проханням забезпечити для німецького бізнесу рівні умови на китайському ринку.

Сторони також обговорили співпрацю на рівні громадянського суспільства і в сфері освіти, домовившись активізувати обміни між молодими людьми з Німеччини та Китаю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-