Трамп попросив Ізраїль почекати із створенням нових поселень

Трамп попросив Ізраїль почекати із створенням нових поселень

Укрінформ
Уряд Ізраїлю має утриматися від прийняття рішення про створення незалежної палестинської держави на території країни і проявляти більше гнучкості у відповідних переговорах.

Про це заявив президент США Дональд Трамп, передає Reuters.

"Я б хотів, щоб ви трохи відтягнули з прийняттям рішення щодо створення поселень", - сказав Трамп на спільній з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху прес-конференції.

Американський лідер зазначив, що досягти цього буде важко, проте Ізраїль повинен показати свої наміри укласти угоду з палестино-ізраїльського конфлікту.

Раніше представник Білого дому розповів, що США готові відмовитися від принципу обов'язковості "двох держав для двох народів" в питаннях врегулювання конфлікту.

Трамп під час зустрічі пообіцяв посприяти в ув'язненні "дійсно великого мирної угоди між Ізраїлем і палестинцями, а у перебігу прес-конференції не дав чіткої відповіді, чи Вашингтон, як і раніше дотримуватися принципу "дві держави для двох народів", який впродовж багатьох визначав політику США в цьому питанні. Трамп заявив, що він буде щасливий від будь-якого рішення, яке сподобається обом сторонам конфлікту.

"Я буду чесний, якщо Бібі (Біньямін Нетаньяху, - ред.) та палестинці, якщо Ізраїль і палестинці будуть щасливі, я буду задоволений рішенням, яке їм найбільше сподобається", - заявив Трамп.

Раніше секретар Організації визволення Палестини, офіційний представник на переговорах з Ізраїлем Саїб Арікат повідомив, що влада Палестинської автономії вважають можливим створення єдиного з Ізраїлем демократичного і світської держави, в якому палестинці одержали право голосу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-