Сподівання США на ядерне роззброєння Росії є марними - глава МЗС Польщі

Сподівання США на ядерне роззброєння Росії є марними - глава МЗС Польщі

Укрінформ
Росія віддавна використовує свій арсенал ядерної зброї як фактор залякування, а тому сподівання адміністрації президента США на співпрацю з Москвою у сфері ядерних роззброєнь є марними.

Про це в ефірі Польського радіо Jedynka заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський. 

“Попередня американська адміністрація вже переконалася, що Росія абсолютно не схильна до того, щоб здійснювати ядерне роззброєння. Вона є слабшою (за США. - Ред.) у звичайних видах озброєнь, а тому передбачила у воєнній доктрині ядерну зброю як зброю, яку можна застосувати не у виняткових випадках для своєї оборони, а також як і превентивний захід. У зв'язку з цим, сподівання нинішньої адміністрації на переговори щодо ядерного роззброєння, якщо такі будуть, є марними”, - підкреслив Ващиковський.

У січні речник президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що симетричне скорочення ядерного потенціалу РФ і США є неприпустимим, оскільки це може призвести до порушення ядерного паритету. Раніше ряд ЗМІ інформували про те, що президент США Дональд Трамп не виключає варіанту зняття санкцій з Росії в обмін на значне скорочення ядерних арсеналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-