Флінн не піде з посади через скандал з російськими санкціями

Флінн не піде з посади через скандал з російськими санкціями

Укрінформ
Радник з питань національної безпеки президента США Майкл Флінн не має наміру йти з посади після того, як його викрили в брехні, коли він стверджував, що начебто не обговорював з російським послом останніх санкцій, введених адміністрацією Обами.

Він навіть приніс вибачення віце-президенту США через те, що змусив його говорити неправду, повідомив у понеділок Fox News.

"Радник з питань національної безпеки генерал Майкл Флінн приніс вибачення віце-президенту Майку Пенсу через те, що сказав йому, що санкції не обговорювались у його телефонній розмові з російським послом до інавгурації", - йдеться в повідомленні із посиланням на високопоставлене джерело з адміністрації президента.

"Флінн не планує йти в відставку або відмовлятися від допуску до надсекретної інформації", - зауважується також у матеріалі.

При цьому повідомляється, що Флінн і Пенс мали зустріч у понеділок.

Нагадаємо: The Washington Post і The New York Times у своїх публікаціях у п’ятницю заявили, що нинішній радник Білого дому Майкл Флінн у грудні минулого року обговорював з російським послом у Вашингтоні Сергієм Кисляком питання санкцій проти Росії. Розмови відбувалися в той момент, коли адміністрація Барака Обами готувала чи вже запроваджувала нові санкції. Тоді Флінн не мав офіційного призначення в Білому домі, через що порушив закон, який забороняє приватним особам обговорювати державні питання з представниками іноземного уряду.

У Кремлі рішуче заперечили, що в тих розмовах могло йтися про санкції. Сам же Флінн також спочатку наголошував, що не порушував цю тему з Кисляком. За нього навіть вступився віце-президент США Майк Пенс, який підтвердив цю версію. Однак потім, після розслідування американських спецслужб, які заявили, що реєструють усі розмови російських дипломатів, Флінн зауважив, що не може з упевненістю сказати, чи говорив він про санкції з російським послом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-