Качинський переконаний, що держапарату Польщі не вистачає дисципліни

Качинський переконаний, що держапарату Польщі не вистачає дисципліни

Укрінформ
У Польщі існує проблема недостатньої дисципліни в державному апараті, причому це стосується цивільних і військових служб, зокрема і Бюро охорони уряду (BOR), яке охороняє перших осіб держави.

Про це під час візиту до міста Бидгощ на півночі Польщі заявив лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість”(PiS) Ярослав Качинський, інформує радіо PiK.

“У Польщі є велика проблема недостатньої дисципліни в державному апараті. Вона стосується усіх цивільних та військових служб, зокрема і BOR”, - зазначив Качинський, зауваживши, що стосовно ДТП за участю глави польського уряду це була “випадкова ситуація”.

Він додав, що у ситуації з автопригодою за участю прем’єр-міністра РП винуватцем є водій автомобіля Fiat, який припустився помилки в дорожньому русі.

Нагадаємо: у п'ятницю під час пересування в місті Освенцим на півдні Польщі урядової колони, 21-річний водій автомобіля Fiat Cinquecento пропустив перший автомобіль кортежу і, повертаючи вліво, в'їхав у другий, в якому перебувала Шидло. Намагаючись уникнути ДТП водій прем'єрського автомобіля різко вивернув кермо і в'їхав у дерево. В результаті до шпиталю потрапили Шидло, начальник її охорони та водій автомобіля прем'єра.

Як повідомили у краківській прокуратурі, водій автомобіля Fiat визнав свою провину і йому загрожує до трьох років ув’язнення.

За словами глави МВС Польщі Маріуша Блащака, під час пересування урядова колона дотримувалася усіх передбачених норм і правил, зокрема пересувалася з включеною звуковою і світловою сигналізацією. Водночас, польський телеканал tvn24 оприлюднив дані відеомоніторингу однієї з промислових камер, на якій видно, що під час руху ймовірно урядового кортежу автомобіль глави уряду за кілька секунд до ДТП рухався без включеної світлової сигналізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-