Ішингер вважає, що авторитарних урядів у світі побільшає

Ішингер вважає, що авторитарних урядів у світі побільшає

Укрінформ
Голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер вважає, що небувала гібридна війна, у тому числі в інформаційному просторі, а також зрушення у бік меншого лібералізму ставлять під загрозу світовий лад, що склався.

Про це він заявив, представляючи в понеділок у Берліні доповідь «Post - Truth, Post - West, Post - Order»? («Пост-правда, Пост-Захід, пост-порядок?»), повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Поєднання цих двох чинників ставить під питання світовий лад в цілому. Чи працюють міжнародні інститути так, як повинні? ООН, НАТО, ОБСЄ, які відчайдушно намагаються допомогти вирішити український конфлікт?», - говорить Ішингер. 

За його словами, ми маємо справу з новим рівнем фейкових новин, з гібридною зброєю - використання цифрового світу для поширення інформації, яка є нічим іншим, як пропагандою. Пропаганда - не новий інструмент у світовій політиці, але засоби, якими вона поширюється сьогодні, набагато ефективніші, зазначив голова Мюнхенської конференції. 

Окрім цього, світ вступає в еру нелібералізму, коли авторитарні уряди все більше заміщатимуть традиційні, що рунтуються на західних цінностях демократії, вважає Ішингер. Заклопотаність, на його думку, викликає також відхід зі сцени «класичної нації-лідера Заходу - США». 

Центральними темами нової Доповіді є криза міжнародного порядку, європейська політика безпеки і оборони, загроза, що виходить від джихадистських груп, ситуації в області безпеки в районі Тихого океану і на Близькому Сході та ін.

Як повідомляв Укрінформ, в 53-ій Мюнхенській конференції з безпеки, яка пройде 17-19 лютого, візьмуть участь більше 500 політиків, бізнесменів,  генсек ООН Антоніо Гутерріш, НАТО - Єнс Столтенберг, керівництво Євросоюзу, президенти України, Польщі, Афганістану, прем'єри Норвегії, Угорщини, Іраку; глави МЗС Китаю, Саудівської Аравії, Ірану, Туреччини, Росії, Франції і Великобританії, інші особи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-