На тенісному матчі США — ФРН виконали гімн третього Рейху

На тенісному матчі США — ФРН виконали гімн третього Рейху

Укрінформ
Міжнародна тенісна федерація не буде застосовувати санкції через інцидент з гімном нацистської Німеччини, який був помилково виконаний під час матчу Кубка Федерації між збірними ФРН і США.

Про це повідомляє в неділю "Ехо Москви".

"У прес-службі організації наголосили, що Федерація тенісу США вибачилася і пообіцяла, що помилка не повториться", - йдеться в повідомленні.

На церемонії відкриття чвертьфінального матчу Кубка федерації серед жіночих команд між збірними США і ФРН була виконана перша строфа гімну нацистської Німеччини, в якій йдеться, в тому числі, і про перевагу Німеччини над іншими країнами. При цьому члени збірної і вболівальники співали гімн з правильними словами.

Цей інцидент викликав великий резонанс у ЗМІ. Як заявила спортсменка Андреа Петкович, вона хотіла навіть піти з корту. "Це було втілення невігластва. Я ніколи в житті не відчувала такої неповаги", - сказала Петкович.

Як відомо, офіційний гімн Німеччини складається з третього куплета "Пісні німців". З 1922 року гімном були всі три куплети пісні. При Адольфа Гітлера спочатку співали перший куплет зі словами "Німеччина понад усе".

У сучасному гімні Німеччини музика та сама, що й за часів Третього рейху. Її автор - композитор Йозеф Гайдн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-