Дмитро Биков: Крим і Донбас - величезна трагедія для Росії

Дмитро Биков: Крим і Донбас - величезна трагедія для Росії

Укрінформ
Журналіст і письменник Дмитро Биков вважає події в Криму і на Донбасі "гігантською національною трагедією", за яку Росії доведеться платити.

Про це Биков сказав в ефірі "Ехо Москви".

"Якщо це російський світ — ось те, що робиться зараз на Донбасі, це не мій світ", - зазначив Биков.

За його словами, зараз можна лише жахатися тому, що відбувається на Донбасі, і думати про розплату: "А масштаби цієї розплати можуть бути страшними. Ми не уявляємо собі, тому що для когось протверезіння буде дуже гірким, це буде просто трагедія. Ну а комусь доведеться відповідати за все це цілком серйозно. Тому що все хороше, що могло бути зроблено в російській історії, могло і не було зроблено, всі надії, всі ілюзії були перекреслені спочатку Кримом... Тому що саме Крим — початок Донбасу".

Росія ступила зі свого шляху "в чорну безодню", вважає журналіст, і це не стільки помилка або чиясь зла воля, скільки "гігантська національна трагедія, масштаб якої, ще раз кажу, ми будемо оцінювати багато років".

Биков не береться прогнозувати, скільки ще буде литися кров: "І головне — скільки огидного полізло з людей, які зовні були абсолютно, ну, білими та пухнастими або, в усякому разі, нейтральними; скільки жахливих перетворень ми спостерігали, і перетворень, в яких зворотного ходу немає. Тому, з одного боку, звичайно, добре, що все стало видно і наочно, а з іншого — ось такий образ Російського світу, який ми побачили, довго ще нам буде ввижатися у страшних снах".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-