США заблокували призначення спецпредставником ООН у Лівії палестинця

США заблокували призначення спецпредставником ООН у Лівії палестинця

Укрінформ
Вашингтон заблокував у п'ятницю, 10 лютого, у Раді Безпеки ООН призначення колишнього прем'єр-міністра Палестинської автономії (ПА) Саляма Файяда спеціальним представником Генерального секретаря ООН у Лівії. 

Про це повідомляє DW з посиланням на постпреда США при ООН Ніккі Гейлі. 

"Сполучені Штати не визнають Палестину як державу і не підтримують сигнал, який це призначення направило б світовій спільноті", - підкреслила вона.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерриш цього тижня поінформував Раду безпеки ООН про намір призначити Файяда наступником німецького дипломата Мартіна Коблера (Martin Kobler), який обіймав посаду спецпредставника у Лівії з листопада 2015 року.

Гейлі назвала вибір Гутерриша таким, що "розчаровує". ООН вже занадто довго і "невиправдано" підтримувала палестинське керівництво "на шкоду нашим союзникам в Ізраїлі", заявила вона.

Як відзначається, до завдань спецпредставника в Лівії, зокрема, входило б просування досягнутих за посередництва ООН домовленостей про формування уряду національної єдності в Лівії. Після смерті лівійського лідера Муаммара Каддафі у країні триває громадянська війна, в якій беруть участь озброєні бойовики. У країні діяли два парламенти (у Тобруку і в Тріполі), а також два уряди.

Салям Файяд обіймав посаду прем'єра Палестинської автономії з 2007 по 2013 рік, до цього він очолював міністерство фінансів ПА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-