Конституційний суд Росії відправив вирок Дадіна на перегляд

Конституційний суд Росії відправив вирок Дадіна на перегляд

Укрінформ
Конституційний суд РФ вирішив, що вирок активіста Ільдара Дадіна за неодноразове порушення правил проведення мітингу має бути переглянутий.

Про це в п'ятницю повідомляє "Медуза".

"Це пов'язано з тим, що на момент розгляду кримінальної справи Дадіна рішення про його адміністративні правопорушення не набрали чинності", - йдеться в повідомленні.

Дадіна засудили за те, що він тричі протягом півроку порушив правила проведення масових заходів. Його засудили до двох з половиною років колонії загального режиму.

У рішенні Конституційного суду, яке зачитав голова Валерій Зорькін, вказано, що кримінальна відповідальність за повторні порушення може настати тільки тоді, коли факти порушення встановлено рішеннями суду, які набрали чинності. При цьому наголошується, що сам факт повторності не є підставою для притягнення за кримінальною статтею - необхідно довести суспільну небезпеку діянь.

Саму статтю 212.1 Кримінального кодексу про неодноразові порушення на мітингах суд визнав такою, що відповідає Конституції. Таким чином він відхилив скаргу Дадіна, який просив скасувати цю статтю.

Ільдар Дадін - перший росіянин, якого засудили за статтею про неодноразове порушення правил проведення мітингу. Ця стаття з'явилася в 2014 році і передбачає кримінальну відповідальність, якщо людину мінімум тричі притягнули за адміністративне порушення. Максимальне покарання за кримінальною статтею - до п'яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-