В Євросоюз відправляють чеченців-ФСБшників під виглядом біженців - ZDF

В Євросоюз відправляють чеченців-ФСБшників під виглядом біженців - ZDF

Відео
Укрінформ
ФСБ Росії відправляє в Євросоюз своїх агентів, уродженців Чечні, під виглядом біженців.

Це стверджують автори фільму "Холодна війна Путіна", показаного 8 лютого в ефірі німецького телеканалу ZDF, повідомляє "Медуза".

"Колишній полковник ФСБ, ймовірно, найбільш високопоставлений офіцер російських спецслужб, який перебрався до Європи під час правління Путіна", - зазначає ZDF.

Колишній полковник, йдеться у фільмі, служив у ФСБ 20 років і особисто брав участь в операціях із відправки агентів ФСБ під виглядом беженецев.

Про відправку агентів під виглядом біженців розповів журналістам колишній високопоставлений співробітник ФСБ, що фігурує у фільмі під назвою "Ігор". Обличчя "Ігоря" у фільмі приховане, а його голос змінений. За його словами, метою таких агентів, які прибувають до Європи за фальшивими документами, є долучення до мусульманських громад найбільших країн ЄС, щоб "просувати інтереси Кремля". Крім того, вони стежать за радикальними ісламістами, а також беруть участь в акціях протесту проти уряду.

Країни ЄС почали приймати біженців з Чечні в середині 1990-х років, коли в республіці почалася перша війна. На громадян Росії протягом декількох років, за даними агентства ООН у справах біженців, припадала найбільша кількість запитів на надання притулку. Переважну більшість таких запитів подавали уродженці Чечні.

За даними Eurostat, з третього кварталу 2015 року по третій квартал 2016 року, в країнах ЄС було подано більше 24 тисяч первинних заявок на надання притулку від громадян РФ. За загальною кількістю поданих прохань громадяни РФ посідали в зазначений період часу дев'яте місце, лідерами за цим показником були уродженці Сирії та Афганістану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-