Червоний Хрест призупинив роботу в Афганістані через вбивства співробітників

Червоний Хрест призупинив роботу в Афганістані через вбивства співробітників

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста вирішив тимчасово призупинити діяльність в Афганістані після вбивства шести своїх співробітників та зникнення ще двох.

Про це повідомляє Reuters.

"В даний момент наша діяльність насправді призупинена, тому що ми повинні зрозуміти, що саме сталося, перш ніж зможемо сподіватися на відновлення нашої діяльності", - заявив у Женеві директор Управління оперативної діяльності МКЧХ Домінік Стіллхарт, відзначивши, що це “жахливий інцидент”.

Він додав, що діяльність було призупинено і з поваги до вбитих співробітників, які допомагали доправити надзвичайну допомогу до віддаленого північного регіону, що постраждав від потужних сніжних буревіїв.

"Ці співробітники просто виконували свій обов’язок, самовіддано намагаючись допомогти і підтримати місцевих жителів", - наголосив голова МКЧХ Петер Маурер.

Раніше повідомлялося, що на півночі Афганістану щонайменше шістьох афганських співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста вбили, ймовірно, бойовики терористичної організації "Ісламська держава". Ще двоє людей вважаються такими, що зникли безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-