Трамп розкритикував компанію Nordstrom, яка припинила співпрацю з його донькою

Трамп розкритикував компанію Nordstrom, яка припинила співпрацю з його донькою

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп висловив своє публічне незадоволення тим, що популярна в Америці торговельна мережа Nordstrom відмовила його донці, Іванці Трамп, у купівлі лінії модного одягу її бренду на наступний сезон.

Про це глава Білого дому написав у своєму твітері, передає Укрінформ.

"З моєю донькою Іванкою так несправедливо обійшовся Nordstrom. Вона чудова людина, завжди спонукала мене робити правильні речі! Жахливо!", - зазначив Трамп.

Американські ЗМІ одразу відреагували на такого роду заяву президента, відзначивши, що він намагається зі своєї позиції здійснити вплив на бізнес.

"Це вкотре порушує питання про змішування політики й сімейного бізнесу", - зауважує центральне видання USA Today. При цьому зазначається, що відмова Іванці у подальшій дистрибуції була озвучена ще минулого тижня.

Разом зі ЗМІ відреагували й фінансові біржі. "Акції торговельної мережі впали на 0,7 відсотка після критики президента", - пише Reuters. Пізніше вони відновилися на 0,2 відсотка, зауважило інформагентство.

Іванка Трамп мала бізнес з виробництва одягу, взуття і ювелірних прикрас. Вона також володіла часткою в компанії батька Trump Organization.

Як повідомляв Укрінформ, ще до інавгурації свого батька Іванка заявила, що тимчасово лишить свій бізнес. Вона також поінформувала, що справами бренду Ivanka Trump керуватиме Ебігейл Клем, яку вона призначила президентом компанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-