У Румунії провалився вотум недовіри уряду

У Румунії провалився вотум недовіри уряду

Укрінформ
Законодавча ініціатива про вотум недовіри уряду Румунії під керівництвом Соріна Гріндяну не набрала необхідної кількості голосів у парламенті.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, за відставку уряду проголосував 161 депутат (при необхідному мінімумі в 234), «проти» проголосували - 8 депутатів, «утрималися» 33 депутати. Представники правлячої коаліції соціал-демократів, Альянсу лібералів і демократів і Демократичного союзу румунських угорців у голосуванні не брали участь.

Законопроект про вотум недовіри уряду був зареєстрований після затвердження кабінетом міністрів двох екстрених постанов - про помилування і про внесення змін до кримінального законодавства. У неділю, 5 лютого, під тиском багатотисячних акцій протесту, які проходять по всій країні, уряд був змушений скасувати постанови, однак парламентська опозиція законопроект про вотум недовіри не відкликала.

Для відставки уряду потрібні були голоси більшості (234 з 466) депутатів парламенту. У правлячої коаліції 250 депутатських мандатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-