Порошенко обговорив з Ердоганом «життєво важливі» завдання двох країн

Порошенко обговорив з Ердоганом «життєво важливі» завдання двох країн

Укрінформ
Президент Петро Порошенко направив привітання Президенту Туреччини Реджепу Таїпу Ердогану із 25-ю річницею встановлення дипломатичних відносин між Україною і Туреччиною.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

За його словами, міцним фундаментом українсько-турецької взаємодії є дружні відносини між двома народами, які нараховують багато століть. Президент додав, що українці високо цінують те, що Туреччина однією з перших визнала державну незалежність України після проведення референдуму в грудні 1991 року.

«Протягом останніх двох з половиною десятиріч двосторонні відносини між нашими країнами набули стратегічного виміру і глибини, зокрема завдяки Вашим особистим зусиллям та політичній волі. Туреччина на практиці продемонструвала свою відданість засадничим принципам міжнародного права та солідарність з Україною, засудивши окупацію Росією Криму та спробу анексувати частину української суверенної території. У цьому контексті хочу наголосити, що гарантування миру в регіоні Чорного моря є спільним життєво важливим завданням України і Туреччини», - йдеться у привітанні.

Порошенко зазначив, що однією з основних складових двосторонніх відносин між Україною та Туреччиною є співпраця у торговельно-економічній сфері, подальшому розширенню якої сприятиме підписання Угоди про зону вільної торгівлі. Президент підкреслив, що, спираючись на позитивний досвід взаємодії і довіру, дві країни перейшли до реалізації конкретних проектів у низці стратегічно важливих галузей, зокрема в оборонно-промисловому комплексі. Також буде продовжено створення належних умов в Україні для діяльності турецьких підприємців та інвесторів.

«Надзвичайно важливим є й те, що в рамках послідовної політики добросусідства та партнерства за останні 25 років значно розширені міжлюдські контакти між Україною і Турецькою Республікою. Цьому, зокрема, сприяло історичне рішення про запровадження безвізового режиму між нашими країнами», - наголосив він.

У свою чергу, у привітанні очільник Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зазначив, що після того, як Україна стала незалежною, відносини між країнами набули значного розвитку, спираючись на дружбу двох народів, а в 2011 році вони були виведені на рівень стратегічного партнерства.

«Виклики, з якими ми зіштовхнулися на регіональному та міжнародному рівнях, ще раз довели, що турецько-українська дружба спирається на міцний фундамент, а наше співробітництво поглибилося ще більше у кожній галузі», - підкреслив Президент Туреччини.

Реджеп Таїп Ердоган висловив сподівання, що його візит до України, який планується в найближчі місяці, надасть нового імпульсу відносинам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-