Міністр оборони Британії назвав мету кібератак РФ

Міністр оборони Британії назвав мету кібератак РФ

Укрінформ
Росія використовує кібератаки, щоб підірвати демократію в Сполучених Штатах і Європі.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, інформує Sky News.

“За словами Феллона, Кремль винний у “перетворенні інформації на зброю” під час тривалої кампанії, направленої на дестабілізацію Заходу. Він також попередив, що НАТО має робити більше, щоб протистояти цій загрозі”, - йдеться у повідомленні.

Міністр також звинуватив російський уряд у "регулярній брехні" і заявив, що існує стійка модель кібератак.

Так, за його словами, подібні напади регулярно повторюються, починаючи з квітня 2015 року, коли через дії хакерів було перервано мовлення французького телеканалу TV5 Monde, і закінчуючи зломом серверів Демократичної і Республіканської партій в ході президентської виборчої кампанії в США в минулому році.

Феллон підкреслив, що дії Росії не можуть розглядатися як “звичайна справа”, і що президент Путін вибрав стати "стратегічним конкурентом" Заходу.

Міністр упевнений, що Росія прагне розширити сферу свого впливу, дестабілізувати країни Заходу і послабити Альянс.

Глава британського оборонного відомства також додав, що слід притягнути до відповідальності такі прокремлівські ЗМІ, як RT та Sputnik, за поширення дезінформації "в радянському стилі".

"Існує спеціальне російське слово для цього. Не "маскировка", старий обман, що здійснюється російськими спецслужбами, а "вранье", коли слухач знає, що той, хто говорить, бреше, і мовець знає, що слухач знає про його брехню, але продовжує брехати", - резюмував Феллон.

Раніше Феллон заявляв, що він готовий до співпраці зі своїм новим американським колегою, однак додав, що західні країни не можуть ставитися до Росії як до рівноправного партнера, оскільки Москва є стратегічним конкурентом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-