Сьогодні на Мальті лідери ЄС обговорять подолання міграційної кризи

Сьогодні на Мальті лідери ЄС обговорять подолання міграційної кризи

Укрінформ
Глави держав та урядів країн-членів Євросоюзу обговорять шляхи подолання нелегальної міграції та інші актуальні геополітичні виклики і загрози Європи.

Про це йтиметься на неформальному засіданні Європейської ради у п’ятницю у мальтійській столиці Валлетта, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Нашою головною метою на Мальтійському саміті є стримування потоку нерегулярної міграції із Лівії до Європи. Це є єдиний шлях покласти кінець загибелі людей у пустелях та на морі. Це є єдиний шлях набути контроль над міграцією в Європі», - заявив напередодні саміту Президент Європейської ради Дональд Туск.

Серед геополітичних викликів і загроз для Європи лідери обговорять зростаючу конкуренцію з боку Китаю, агресивну політику Росії проти України та інших сусідніх держав, війни, тероризм, ісламський екстремізм на Близькому Сході та в Африці, тривожні позиції нової президентської адміністрації в США.

У частині внутрішніх проблем лідери говоритимуть про зростання націоналізму, ксенофобії, популізму, які підривають політику інтеграції та європейські цінності ліберальної демократії.

Європейська рада у складі 27 глав держав та урядів (без участі прем’єр-міністра Великої Британії) також обговорить підготовку до відзначення 15 березня 60-річчя підписання Римських угод про ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-