ЗМІ: Білорусь готується вийти з ЄврАзЄС, ОДКБ і союзної держави

ЗМІ: Білорусь готується вийти з ЄврАзЄС, ОДКБ і союзної держави

Укрінформ
Білорусь, за даними ЗМІ, готується вийти з Євразійського Економічного Союзу, ОДКБ і союзної держави.

Про це повідомляє російське ІА REGNUM з посиланням на джерело.

"У Москві з розумінням ставляться до бажання влади республіки бути незалежною державою за аналогією з "братньою Україною". У зв'язку з цим, як зазначило джерело ІА REGNUM, в Москві не будуть робити гучних заяв щодо підготовки Мінська до виходу з Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), ОДКБ і, можливо, Союзної держави Росії і Білорусії... Якщо керівництво Білорусі вирішило піти таким шляхом, шляхом виходу на стежку «економічної війни», то ніяких питань дана стратегія розвитку білоруської держави викликати не буде. Питання буде полягати тільки в одному — наскільки ця політична лінія білоруського керівництва буде відповідати національно-державним інтересам білоруського народу", - зазначається у публікації.

Як зазначило джерело, "при будь-якому розвитку подій білоруський народ завжди буде вважатися братнім, незалежно від політики центрального керівництва".

Як пишуть "Известия" з посиланням на прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, Путін і Лукашенко проведуть окремі переговори перед початком засідання Вищої державної ради Союзної держави Росії і Білорусі.

«Дмитро Пєсков підтвердив, що така зустріч планується, а в її порядку денному стоїть питання енергетичної співпраці двох країн», — повідомляє видання. Втім, точна дата засідання поки не узгоджена. Москва як приймаюча сторона запропонувала провести його 9 лютого, але Мінськ поки не дав свого підтвердження.

При цьому незабаром на кордоні з Білоруссю з'явиться прикордонна зона. Це розпорядження глави ФСБ РФ Олександра Бортникова. Офіційно це пояснюють тим, що Олександр Лукашенко встановив безвізовий в'їзд до Білорусі для громадян 80 країн.

Як сказав ТАСС президент фонду «Міграція XXI століття» В'ячеслав Поставнін, ця міра "дійсно допоможе посилити контроль за нелегальними мігрантами". 

Нагадаємо, на початку січня Білорусь відкрила безвізовий в'їзд в країну для громадян 80 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-