Близько 15 тисяч людей протестують перед будівлею уряду Румунії

Близько 15 тисяч людей протестують перед будівлею уряду Румунії

Фото
Укрінформ
У Бухаресті перед будівлею уряду Румунії триває акція протесту, учасники якої висловлюють свою незгоду з прийнятими у вівторок ввечері постановами щодо помилування та внесення змін в кримінальне законодавство.

У маніфестації беруть участь близько 15 тисяч чоловік, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Не можна так нешанобливо ставитися до власних громадян, тому ми і знаходимося в цей пізній час тут», - заявив один з протестуючих.

Маніфестанти тримають в руках плакати з написами «Ми протестуємо, а ви крадете!», «Немає помилування!».

За повідомленнями румунських ЗМІ, всі входи в будівлю уряду заблоковані, а до місця проведення мітингу підтягнуті додаткові сили жандармерії і поліції.

Декількома годинами раніше уряд Румунії, незважаючи на численні акції протесту, затвердив постанови про помилування та про внесення змін в кримінальне законодавство.

Нагадаємо: згідно з документами, помилуванню підлягають ув'язнені, засуджені до 5 років тюремного ув'язнення (але не більше), вагітні жінки, жінки, у яких вдома залишилися неповнолітні діти. Буде знята також судимість з засуджених до умовних тюремних термінів. Згідно з другим документом, кримінальна справа про корупцію не може бути порушено, якщо нанесений держчиновником шкоди державі не перевищує суму в 50 тисяч євро.

Мітингувальники пообіцяли продовжити акції протесту і в середу, 1 лютого. Раніше вони заявили, що якщо влада не дослухається до їхніх вимог, вони вимагатимуть відставки уряду.

Президент Румунії назвав прийняття постанов про помилування «днем жалоби для румунського правового держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-