Microsoft і Amazon допоможуть прокуратурі Вашингтона у позові проти Трампа

Microsoft і Amazon допоможуть прокуратурі Вашингтона у позові проти Трампа

Укрінформ
Компанії Microsoft і Amazon пообіцяли посприяти позову генерального прокурора штату Вашингтон Боба Фергюсона стосовно президента США Дональда Трампа.

Про це заявили Reuters Microsoft, повідомляє "Медуза".

"Компанія надає генеральній прокуратурі штату інформацію про те, який вплив чинить указ Трампа про обмеження прийому іноземців з семи мусульманських країн", - наголошується в повідомленні.

За словами представника Microsoft Піта Вуттона, компанія рада надати підтримку прокурору, і буде готова до співпраці і надалі.

Глава Amazon Джефф Безос 30 січня, коли стало відомо про позов генпрокурора Вашингтона до Трампа, написав співробітникам компанії, що він не підтримує указ Трампа. Безос також зазначив, що юристи вже підготували звернення до генпрокуратури Вашингтона з висловленням підтримки позову до президента США.

«Ми працюємо і над іншими юридичними заходами», — написав Безос.

Також відомо, що компанія Expedia, яка займається туристичним і готельним бізнесом, висловила підтримку позовом, пише The Verge. І Microsoftі Amazon, і Expedia базуються в штаті Вашингтон.

Указ Дональда Трампа про тимчасову заборону на поїздки в США громадян Лівії, Сирії, Ємену, Сомалі, Судану, Іраку та Ірану, а також про повну заборону на чотиримісячний строк на прийом біженців, був ухвалений 27 січня 2017 року. Рішення Трампа призвело до акцій протесту в американських аеропортах і різкій критиці як в США, так і за кордоном.

Свої протести у зв'язку з рішенням Трампа висловлювали глава Facebook Марк Цукерберг, засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск та інші IT-підприємці, а засновник Google Сергій Брін брав участь в одній з акцій протесту в Сан-Франциско.

Незабаром після публікації указу Трампа з неофіційних джерел повідомлялося, що компанія Google попросила терміново повернутися до США співробітників, які можуть постраждати від нових обмежень. За даними The Verge, кількість таких працівників становить трохи більше як 100 осіб. Офіційно в Google це не підтвердили.

Прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон 30 січня оголосив, що подасть у суд на Дональда Трампа у зв'язку з указом про біженців та мігрантів. На думку Фергюсона, указ порушує кілька положень конституції, в тому числі про рівність представників усіх релігій перед законом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-