У Меркель не залишилося оптимізму щодо біженців

У Меркель не залишилося оптимізму щодо біженців

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вже втратила оптимізм з приводу того, що країни ЄС почнуть справедливо розподіляти біженців.

В цьому глава уряду зізналася у своєму традиційному відео-подкасті напередодні неформальної зустрічі лідерів ЄС на Мальті.

«Це як і раніше товста дошка, яку ми маємо просвердлити, і я б поки не засівала тут надто багато оптимізму. Тема ще не вирішена», - заявила Меркель.

Вона вкотре закликала колег по ЄС виявити «трохи солідарності при розподілі» і «готовність брати участь у всіх аспектах управління питаннями міграції» – від більшого внеску в захист зовнішніх кордонів до надання матеріальної допомоги. Але визнала, що сама не знає, як це може виглядати.

Канцлер повторила, що завдання полягає в зниженні кількості нелегальних проникнень до ЄС, нагадавши, що торік на шляху в Європу, переважно з Лівії, в Середземному морі потонули понад 4 тис осіб. При цьому вона відкинула думку про укладення угоди з Лівією, подібної до тієї, яку ЄС уклав з Туреччиною, оскільки ситуація в Лівії не дозволяє відправляти біженців назад.

Глава уряду ФРН також вважає за необхідне, щоб ЄС ставив перед собою більш «сильні цілі» і швидше приймав рішення, не розчаровуючи своїх громадян.

«ЄС повинен бути швидшим у своїх рішеннях. Іноді громадяни втрачають терпіння, коли переговори з одних і тим же тем ведуться вічно», - зауважила політик. Вона вважає, що суспільству треба посилати сигнали про те, що ЄС ставить пріоритети і працює над їх виконанням, що разом співдружність може краще впоратися із завданнями, ніж окремі країни поодинці, зокрема в тому, що стосується торгівлі, клімату, захисту зовнішніх кордонів і внутрішньої безпеки. Що рішення не тільки приймаються, а й реалізовуються. Подібні роз'яснення громадянам допоможуть протистояти популізму, вважає канцлер.

3 березня лідери поки ще 28 країн Євросоюзу зустрінуться на Мальті, щоб поговорити, в основному, про проблеми міграції та біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-