Штайнмайєр анонсував свій останній візит на посту глави МЗС

Штайнмайєр анонсував свій останній візит на посту глави МЗС

Укрінформ
Віце-прем'єр уряду Німеччини і міністр економіки країни Зігмар Габріель може стати до виконання обов'язків глави МЗС вже найближчої п'ятниці.

Це непрямо підтвердив нинішній "дипломат номер 1" ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Це мій останній візит на посту глави МЗС", - заявив Штайнмайєр у середу на прес-конференції з чеським візаві Любомиром Заоралеком.

Сам Штайнмайєр у четвер, 26 січня, як повідомила раніше його прес-служба, ще відвідає Францію, яка стане його останнім зарубіжним візитом у нинішній якості.

Таким чином, Зігмар Габріель, який здивував майже всіх, оголосивши про рішення своєї партії - Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) - змінити крісло міністра економіки на кабінет у МЗС, може розпочати роботу на новому місці вже найближчої п'ятниці. При цьому він збереже за собою посаду віце-канцлера. Габріель має намір забрати з собою кількох нинішніх підлеглих.

У МЗС кандидатуру Габріеля замість Штайнмайєра, який має намір боротися за посаду президента ФРН, теоретично розглядали, але не більше. Основним претендентом називали колишнього президента Європарламенту, члена СДПН (за квотою якої призначено міністра-дипломата) Мартіна Шульца, який має великий досвід міжнародника. Також зрідка називалося ім'я глави фракції СДПН у бундестагу Томаса Опперманна. Проте, напередодні було оголошено, що Шульц має намір боротися за місце канцлера на виборах у парламент, що мають відбутися 24 вересня.

На прес-конференції Габріеля, яка відбулася в середу в Берліні, він ухилився від питань щодо своїх пріоритетів на посаді міністра закордонних справ.

Чи залишиться 57-річний Габріель главою МЗС після формування нового уряду - питання відкрите. Це залежатиме від того, якою буде нова коаліція, до якої зараз входять партії ХДС/ХСС і СДПН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-