Прем’єр Італії визнав, що засипаний лавиною готель

Прем’єр Італії визнав, що засипаний лавиною готель "проморгали"

Укрінформ
Прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоні визнав затримки і "незадовільну роботу" місцевої влади у відповідь на сходження лавини, яка накрила гірський готель минулого тижня.

Про це він заявив під час виступу в парламенті, наголосивши, що кримінальне розслідування дозволить виявити винних, інформує Associated Press.

"Були затримки чи недоліки в роботі на конкретних етапах цієї системи. Розслідування повинні прояснити цей момент. Уряд, звичайно, не боїться правди", - повідомив Джентілоні.

За його словами, в регіоні, де стався інцидент, були безпрецедентні погодні умови: за 72 години там випало понад два метри снігу, потім сталися чотири потужні землетруси, які призвели до зсувів та лавин, одна із яких поховала під снігом готель із 40 людьми.

Зазначається, що двоє з тих, хто вижив, кликали на допомогу, однак офіс місцевої влади в комуні Пескара не прийняв тривогу, вважаючи, що це був жарт і готель у безпеці.

Рятувальна операція почалася лише через кілька годин після повідомлення, і першим рятувальникам знадобилося ще вісім годин, щоб дістатися до місця трагедії пішки, адже проїхати дорогами було неможливо.

Джентілоні також підкреслив, що пошук істини "служить для того, щоб прагнути працювати краще, а не для пошуку цапа-відбувайла".

Раніше повідомлялося, що з-під завалів накритого лавиною готелю витягли вже 24 жертву.

Фото: vestidp.ru/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-