Франція закриває свою найстарішу атомну електростанцію

Франція закриває свою найстарішу атомну електростанцію

Укрінформ
Франція зробила ключовий крок до закриття своєї найстарішої атомної електростанції Фессенхайм, яка розташована в регіоні Ельзас неподалік кордонів із Німеччиною та Швейцарією.

Про це повідомляє The Local France.

"Ця електростанція дуже стара, щоб як і раніше перебувати в експлуатації. Ось чому міністр навколишнього середовища вимагає її закриття в найкоротші терміни", - сказав речник міністра Німеччини з питань навколишнього середовища і ядерної безпеки.

Як зазначається, державна французька енергокомпанія EDF затвердила розмір компенсації на суму не менше 400 млн. євро за закриття атомної електростанції. Закриття АЕС із двома реакторами є частиною плану із значного зменшення залежності Франції від атомної енергії.

АЕС у Фессенхаймі знаходиться в експлуатації з 1977 року і розташована на лінії сейсмічного розлому за 100 км на південь від Страсбурга. Французькі, німецькі та швейцарські екологи впродовж багатьох років закликали до її закриття, пише видання.

Торік Німеччина зажадала від Франції закрити АЕС після повідомлення про те, що інцидент, який стався там у 2014 році, був значно серйознішим, ніж офіційно повідомлялося. Тоді через повінь співробітники станції були змушені задіяти систему аварійної зупинки реактора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-