Новий Глава Пентагону здійснив перші закордонні контакти

Новий Глава Пентагону здійснив перші закордонні контакти

Укрінформ
Міністр оборони США Джеймс Маттіс провів перші переговори по телефону з генеральним секретарем НАТО, а також з главами оборонних відомств Канади й Великобританії.

Про це офіційно повідомив у понеділок речник Пентагону Джефф Девіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр Маттіс переговорив сьогодні по телефону з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, поновивши контакт та обсудивши ключову роль НАТО, яку відіграє організація в трансатлантичній безпеці", - зазначається в повідомленні.

Маттіс, який раніше був верховним головнокомандувачем Об'єднаних ЗС НАТО, підкреслив важливу роль Альянсу для США. Лідери домовились проводити консультації протягом кількох наступних місяців.

Крім того, він мав розмову з міністром національної оборони Канади Харджитом Саджаном. Це була перше спілкування глави Пентагону із закордонним колегою, підкреслили в відомстві.

"Обидва співрозмовники підтвердили глибину відносин між США і Канадою в якості партнерів NORAD, союзників по НАТО, а також сусідами по Північній Америці", - зазначається в повідомленні. Лідери також підкреслили важливість північноамериканських оборонних відносин між США, Канадою і Мексикою.

У понеділок міністр також провів розмову з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Майклом Феллоном.

"Маттіс підкреслив, що Сполучені Штати та Сполучене Королівство завжди відчуватимуть особливі близькі відносини, які відображаються в тому числі, на зв'язках у оборонній сфері, які є основою безпеки США", - зауважується в поширеному документі.

Глави оборонних відомств зобов'язалися працювати разом впродовж ближчих місяців для досягнення перемоги над ІДІЛ та відзначили, що чекають майбутньої зустрічі міністрів оборони НАТО для продовження взаємодії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-