Офіс НАТО в Кишиневі не загрожує нейтралітету Молдови – спікер Канду

Офіс НАТО в Кишиневі не загрожує нейтралітету Молдови – спікер Канду

Укрінформ
Офіс НАТО, відкритий нещодавно в Кишиневі, є технічною структурою, що забезпечує більш тісну співпрацю цієї міжнародної організації з військовими структурами нашої країни, тож він жодним чином не загрожує нейтралітету Молдови.

Так спікер парламенту Молдови прокоментував ініціативу президента Ігоря Додона анулювати Угоду про відкриття офісу НАТО в молдовській столиці, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Нейтралітет Республіки Молдова зафіксований в Конституції. Немає ніяких підстав турбуватися про те, що країна може втратити цей суверенітет, і що сюди можуть прийти іноземні війська за винятком, зрозуміло, тих іноземних (російських – ред.) військ, які вже розквартировані на території Придністровського регіону Молдови. Занепокоєння президента Ігоря Додона необгрунтоване", - підкреслив Канду.

Спікер молдавського парламенту також додав, що "офіс НАТО в Кишиневі – структура технічна, інформаційна, мета якої полягає у більш тісній та ефективній взаємодії Альянсу з військовими структурами Молдови".

Канду нагадав при цьому, що Молдова почала співпрацювати з НАТО ще в часи правління Партії комуністів (2001-2009 роки), коли Додон був першим віце-прем'єром уряду.

Нагадаємо: раніше в інтерв'ю зарубіжним ЗМІ Додон заявив про наміри анулювати Угоди про відкриття офісу НАТО в Кишиневі.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг неодноразово заявляв, що Альянс з повагою ставиться до конституційного нейтралітету Республіки Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-