Уряд Британії пояснить, чому приховували провал запуску ракети Trident

Уряд Британії пояснить, чому приховували провал запуску ракети Trident

Укрінформ
Міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, як очікується, зробить заяву у Палаті громад стосовно того, чому уряд країни не повідомив про невдалий запуск балістичної ракети Trident II D5 у червні минулого року.

Про це повідомляє видання The Times, яке оприлюднило інформацію щодо приховування британським урядом невдалого запуску ракети.

"Інцидент стався, коли Девід Кемерон був прем'єр-міністром, але через місяць, коли кабінет очолила Тереза Мей, вона не розповіла депутатам про провал випробувань і закликала схвалити програму Trident вартістю 40 млрд фунтів", - йдеться у повідомленні.

Як пише видання, ракета Trident II D5 зазнала невдачі після запуску з британського підводного човна біля берегів Флориди у червні минулого року. Ракета відхилилася від заданого курсу.

За даними BBC, лейбористи і Шотландська національна партія закликають уряд дати повне пояснення депутатам щодо причин провалу випробувань ракети.

У свою чергу, перший міністр Шотландії Нікола Стерджен, давній противник програми Trident, назвала невдалий запуск "дуже серйозною проблемою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-