Сирійська опозиція говоритиме в Астані лише про припинення вогню

Сирійська опозиція говоритиме в Астані лише про припинення вогню

Укрінформ
Делегація сирійської опозиції на мирних переговорах у столиці Казахстану Астані, які почнуться сьогодні, заявила, що буде обговорювати тільки шляхи дотримання режиму припинення вогню та не братиме участі у жодних політичних дискусіях.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми не будемо вступати ні в які політичні дискусії, і все (обговорення - ред.) обертатиметься навколо дотримання режиму припинення вогню і гуманітарного аспекту для полегшення страждань сирійців в облозі і звільнення затриманих та доставки допомоги", - наголосив представник делегації опозиції Ях'я Аль-Аріді.

За його словами, уряд Асада не хоче обговорювати ці питання.

"Сирійський режим зацікавлений у тому, щоб відвернути увагу від цих питань. Якщо сирійський режим вважає, що наша присутність в Астані - це наша капітуляція, то це помилка", - додав представник опозиції.

Як повідомлялося, наприкінці 2016 року Росія спільно з турецькою стороною виступила гарантом перемир'я в Сирії, запровадженого з 30 грудня, однак режим тиші неодноразово порушували сирійські урядові війська, через що частина повстанців заявила про призупинення підготовки до мирних переговорів.

Москва і Тегеран є близькими прихильниками Башара Асада, сприяючи збереженню його режиму воєнними методами. Анкара ж надає допомогу опозиційним силам у боротьбі проти джихадистів, одночасно протидіючи загонам курдських повстанців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-