Ємен: у боях за стратегічну протоку щонайменше 66 загиблих

Ємен: у боях за стратегічну протоку щонайменше 66 загиблих

Укрінформ
У Ємені у запеклих боях біля важливого транспортного коридору - Баб-ель-Мандебської протоки між Червоним морем та Індійським океаном - протягом доби загинуло щонайменше 66 осіб.

Про це повідомляє DW з посиланням на медиків та органи безпеки.

"Унаслідок авіарейдів коаліції під проводом Саудівської Аравії та активних боїв між повстанцями та проурядовими силами в Ємені за останню добу загинули щонайменше 66 осіб", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відомо про загибель щонайменше 52 бойовиків-хуситів та прихильників екс-президента Алі Абдулли Салеха, а також 14 членів проурядових підрозділів.

Тим часом в адміністрації президента Єгипту заявили про розширення своєї присутності у Ємені на боці керованої Саудівською Аравією операції проти повстанців.

Метою закордонної участі збройних сил називають "захист єгипетської та арабської національної безпеки у Аденській затоці, Червоному морі та зоні Баб-ель-Мандебської протоки".

Нагадаємо, що коаліція арабських країн на чолі з Саудівською Аравією підтримує в Ємені лояльні до президента Абда Раббо Мансура Хаді сили. Проти них виступають повстанці-хусити та військові, лояльні до екс-президента Алі Абдулли Салеха.

Конфлікт у Ємені триває з вересня 2014 року, країна поділена між шиїтами-хуситами, котрих підтримує Іран, адміністрацією Хаді та терористичним угрупованням "Аль-Каїда на Аравійському півострові".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-