Екс-президент Гамбії залишив країну після відмови від влади - ЗМІ

Екс-президент Гамбії залишив країну після відмови від влади - ЗМІ

Укрінформ
Колишній президент Гамбії Яхьей Джамме вилетів зі столиці африканської держави Банджул в супроводі президента цієї країни Альфа Конде після того, як відмовився від влади.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

Як зазначає агентство, екс-лідер сів у літак в аеропорту гамбійської столиці і вилетів з міста. Він планує зробити зупинку в Гвінеї, після чого звернутися до Екваторіальної Гвінеї.

Раніше регіональний блок Західної Африки (Економічне співтовариство західноафриканських держав) продовжив термін дії ультиматуму, що минув опівночі з середи, 18 січня, на четвер, Джамме до полудня п'ятниці і пригрозив після цього силою змусити Джамме піти.

У четвер Збройні сили Сенегалу оголосили про початок військового вторгнення в сусідню Гамбію, щоб забезпечити передачу влади Адамі Барроу, що переміг на президентських виборах в цій країні.

Як повідомляло в четвер агентство Рейтер з посиланням на представника сенегальських військових, війська перейшли кордон в четвер.

Такий крок був зроблений на тлі одностайного рішення Ради Безпеки ООН підтримати інтервенцію Сенегалу в Гамбії. У резолюції засуджується небажання чинного глави держави Ях'ї Джамме залишити президентський пост. За документ проголосували всі 15 країн - членів РБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-