Промова Трампа: критика

Промова Трампа: критика "попередників" та обіцянки кращого майбутнього

Укрінформ
Дональд Трамп, який в п'ятницю склав присягу президента США, побудував свою інавгураційну промову на критиці попередньої влади, обіцянках кращого майбутнього для американців та майже не торкнувся теми зовнішньої політки країни.

Новий глава держави звернувся до нації з трибуни, встановленої в західному крилі американського Конгресу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми не просто передаємо владу від однієї адміністрації до іншої, або від однієї партії до іншої, насправді ми повертаємо владу від Вашингтона до вас, до народу", - заявив Трамп.

Він підкреслив, що до цього дня всі вигоди від влади отримувало обмежене число людей в уряді. "Занадто довго, невелика група людей в столиці нашої країни пожинала плоди свого правління, в той час як за все платили звичайні люди", - наголосив новий президент США в той час, як позаду нього стояв президент Обама, який склав свої повноваження.

Попри економічне піднесення, у якому зараз перебувають Сполучені Штати, Трамп підкреслив, що "багатство, потужність і впевненість (країни – ред.) розвіялися" через втрату робочих місць.

"Будь-яке рішення щодо торгівлі, податків, імміграції, зовнішніх відносин тепер буде зроблено в інтересах американських працівників і американських заводів",- заявив Трамп. Він також підкреслив, що хоче запровадити два простих правила: "Купуй американське та винаймай американське". Таким чином, він підтвердив свої попередні ініціативи обмеження зовнішніх торговельних операцій і, зокрема, напливу імпорту в країну.

Що стосується зовнішньої політики, Трамп пообіцяв прокласти курс для Америки і всього світу на багато років уперед. "Ми не прагнемо нав'язувати наш спосіб життя нікому. Нехай він краще буде прикладом для інших", - наголосив новий президент США.

Він згадав також про боротьбу з тероризмом і екстремізмом. "Ми будемо зміцнювати старі альянси та формувати нові, а також об'єднувати цивілізований світ проти радикального ісламського тероризму, який ми повністю викорінимо",- заявив Трамп, очевидно, маючи на увазі подальшу підтримку НАТО.

Трамп завершив свою промову, повторивши слова власного виборчого слогана "Зробимо Америку великою знову".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-